Suomalaista designia Kaapelitehtaalla

IMGP8345

Kävimme tutustumassa suomalaiseen designiin Kaapelitehtaalla. Esillä oli toinen toistaan ihastuttavampia tuotteita. Nautimme kovasti myös keskusteluista suunittelijoiden kanssa.

Kaapelitehdas sijaitsee Helsingissä Ruoholahdessa. Se on Suomen suurin kulttuurikeskus. Tällä kertaa siellä oli designtapahtuma, jossa nuoret suomalaiset suunittelijat myivät tuotteitaan. Alla olevassa kuvassa on Miikon ihania luomuksia.

IMGP8401

Esillä oli myös Pöllöt eyewearin puusankaisia aurinkolaseja ja silmälasikehyksiä.

IMGP8429

IMGP8438

IMGP8434

Puusta tehdyt silmälasit ovat kiehtova ja hauska innovaatio.

IMGP8468

Keskustelimme myös pitkään Kasperi laukkujen suunnittelijoiden kanssa. Reput olivat niin upeita ja niissä oli hienoja yksityiskohtia. Heillä oli oma parkitsemismenetelmä ja he käyttävät erittäin korkealaatuisia pohjoismaalaisia nahkoja. Nämä valmistetaan käsityönä Helsingin Kalliossa. Mitäs pidätte, eikö olekin ihania?

Löysimme myös suloisia enkelinsiipi-leggingssejä.

IMGP8460

Moderni tyllihame sopisi sekä arkeen, että juhlaan. Pariksi kävisi pehmoinen villapaita. Draaman työpaja on Tuusulassa. Mietimme, jos tutustuisimme vaatemallistoon myöhemmin lähemminkin.

IMGP8456

IMGP8443

Kaapelitehtaalla oli runsaasti ihania keraamiikkatuotteita. Pieni muki on Keramiikkastudio Anneli Sainion tuotteita.

IMGP8422

Koivukristalleja! Valona Design Elina Mäntylä valmistaa Porvoon Haikkoossa koivuvanerista kauniita koriste-esineitä ja koruja. Itselleni haluaisin Octagon-kaulakorun.

IMGP8415

Kuvassa on taiteilija ja tekstiilisuunnittelija Susanna Sivosen kuvittama mustavalkoinen tarjotin Million. Hänellä oli esillä hyvin katseenvangitsevaa taidetta.

IMGP8407

IMGP8408 Metallista valmistetut puut ovat oikeasti pastaottimia! Kuin koru ruokapöytään.

IMGP8399

Helsinkiläisen taiteilijan Maarit Kontiaisen grafiikkaa. Ostin muutaman tyttäreni huoneeseen. Pitäisi lähteä etsimään sopivia raameja.

IMGP8389

BEdesignin tuotteet olivat hauskoja.
Valkoinen deer shelf on valmistettu metallista. Sitä saa myös mustana ja puusta valmistettuna sekä isompana versiona. Inspiraationsa se on saanut metsän villeistä peuroista. Siitä välittyy heti sama voima, kuin metsässä viime kesänä Ruutin kanssa yöllä kohtaamassamme urospeurassa.
Aiomme vierailla työpajalla ja tutustua lähemmin heidän tuotantoonsa keväällä.

IMGP8372

Näimme mielenkiintoisia mustavalkoisia halko- ja pöllötyynyjä.

IMGP8377

IMGP8477

Designversts Omana Oy:n Simppeli-valaisimia saa kromin, messingin, kuparin ja antiikki mustan värisinä. Myös johtoja saa monessa eri värissä. Kokonaisuuden täydentää hiililankapoltin. Sopisi hyvin meidän sisustukseen!

IMGP8493

Olisin hyvin katu-uskottava Helsingin raitiovaunussa tämän kelkan kanssa matkalla rinteeseen. Laskisin sillä koko talven ja kesäksi laittaisin sen olohuoneen seinälle. Kelkan on valmistanut Nuuk. Saman yrityksen valmistamia on talovalaisimet.

IMGP8497

Aikaa tuntui olevan tälläkin kertaa liian vähän. Olisimme viihtyneet Kaapelitehtaalla vielä monta tuntia ihaillen esineitä ja tutustuen uusiin Suomalaisiin muotoilijoihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *