Smoothie Bar hyväntekeväisyystempaus

IMGP7476

Lauantaina 21.11.2015 oli kansainvälinen ravintolapäivä, jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan päiväksi. Me päätimme perustaa Smoothie Barin.

Aloimme suunnittelemaan Ruutin, Niinan ja Outin kanssa smoothiebaarin toteuttamista.

Ruut ehdotti, että lahjoitamme rahat Planille tyttöjen turvallisuutta ja hyvinvointia edistävään työhön. Kehitysmaiden tytöt kohtaavat syrjintää, väkivaltaa ja epäoikeudenmukaista kohtelua. PLAN tekee kohdemaissa työtä, jolla luodaan tytöille turvallinen ympäristö, riittävästi ravintoa ja mahdollisuus koulunkäyntiin.

Sitten alkoi reseptien suunnittelu. Jokaisella oli loistavia ideoita, mutta päätimme, että teemme vain neljää makua.

IMGP6552

Emme käyttäneet vettä ja sokeria ollenkaan resepteissä, ainoastaan täyteläisiä, puhtaita ja hyviä raaka-aineita. Useampana iltana testailin reseptejä, joita maistatin myös lapsilla. Lopulta ne oikeat löytyivät.

Seuraavaksi piti löytää sopiva paikka smoothiebaarille. Tilan tarjosi Riisula Oy ja pääsimme sisätiloihin.IMGP7558

Teimme tapahtumasta Facebook-ilmoituksen. Silloin ystävämme Susan soitti ja kysyi, haluaisimmeko hyväntekeväisyystapahtumaan sponsorin Suomen Voimaruuasta. Mahtava idea! Tuumasta tekoihin. Suomen Voimaruoka sponsoroi meille superfoodit smoothieihin. Paikallinen K-Supermarket tarjosi puolestaan banaanit. Marjex sponsoroi kotimaiset mansikat ja mustikat. Marjexilta löytyy muuten myös kotimaisia pakastevadelmia. Puustelli Järvenpää sponsoroi mukit, pillit, mantelimaidot, mehut ym.

IMGP7551

IMGP7562

IMGP7578

IMGP7593

IMGP7563

Tapahtuma oli huikea menestys! Olimme erittäin iloisesti yllättyneitä, kuinka paljon väkeä tapahtuma keräsi ja kuinka paljon sponsoreita lähti mukaan.

Planille saimme kerättyä 550€.

Meiltä kyseltiin paljon myös reseptejä, jotka olivat kyllä todella onnistuneita. Meillä oli neljä makua, jotka olivat appelsiini-inkivääri, kaakao-hasselpähkinä, vihersmoothie sekä marjasmoothie. Resptit löydät klikkaamalla näitä.

IMGP6643

Lämmin kiitos vielä kerran kaikille!

IMGP7508

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *