Konditoria Ph7


IMGP3996

Ph7 on tuusulalainen konditoria-leipomo. Käymme siellä usein. Kaikki mitä sieltä saa on vain niin jumalaisen hyvää. Otetaan esimerkiksi macaronit. Kun leivonnaista maistaa, ensin tulee vastaan pinnan täydellinen rapeus. Sitten kuori jatkuu pehmeänä ja sisällä on täyte, joka on tehty aidoilla raaka-aineilla, ei esansseilla. Itse en ole maistanut mitään parempaa.

IMGP3830

Heiltä saa käsintehtyjä artesaanijäätelöitä, leivoksia, kakkuja ja makeisia.

IMGP3866

Konditorian perustaja Toni Rantala tuli hetkeksi työkiireiden keskeltä juttelemaan kanssani. Nykyaikana on ihmeellistä löytää ihminen, jonka joka solusta huokuu aito intohimo ja rakkaus työhönsä. Yritin säilyttää kokemukseni lähelle sydäntäni ja ammentaa siitä vastapainoa maailman menolle.

IMGP3983

Toni oli päättänyt jo 7-vuotiaana mikä hänestä tulisi isona. Hän oli ihan pienestä asti leiponut paljon yhdessä äitinsä kanssa. Kouluun mennessä hän teki jo itsenäisesti monia kokeiluja keittiössä. Muutaman vuosi sitten hänen äitinsä oli paljastanut, ettei niitä ihan kaikki oikeasti syöty.

IMGP3734

Vuonna 2007 Toni oli Pariisissa kondiittorimestari Pierre Hermén opissa. Hermé on kuuluisa macaroneistaan. Jäätelön ja suklaan valmistuksen salat hän on myös käynyt ulkomailla opiskelemassa ja kehittänyt niistä omia reseptejä.

IMGP3805

Ph7:lla on Helsingin ydinkeskustassa (Ateneuminkuja 2) myymälä, jossa voi nauttia myös kahvia.

IMGP3915

IMGP3688

Toinen myymälä on Tuusulassa. Pääsin vierailemaan Tuusulassa leipomon puolella. Kaikki tuotteet tehtiin käsin. Tunnelma oli lempeä, vaikka tiesin heidän valmistavan parhaillaan valtavaa tilausta.

Ostin kotiin viemisiksi kassillisen herkkuja Kuopion vieraille!

IMGP3838

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *