Upeiden yksityiskohtien koti

imgp1635

Mustaa, valkoista ja turkoosia

Oletteko käyneet sellaisessa kodissa, jossa jo eteiseen tullessa silmät rävähtävät auki ihastuksesta? Kaikkialle minne katsoo, niin löytyy jotain mielenkiintoista ja kaunista. Ja kun katsot kokonaisuutta, niin koko kodin sisustus sointuu harmonisesti yhteen.

Kävimme vierailulla Janin ja Pekun kodissa, joka on juuri sellainen koti, jossa on mietitty kaikki yksityiskohdat tarkkaan. Sillä aikaa kun Ruut valokuvasi ihanaa kotia, keskustelin isäntäparin kanssa sisustamisesta ja rakentamisesta. Heidän sisustuksessa on käytetty runsaasti design-klassikoita ja taidetta. Sisustuksen pääväreinä on valkoinen, musta ja turkoosin sininen.

imgp1019Talo valmistui noin puoli vuotta sitten. Olin mukana suunnittelemassa keittiötä, kodinhoitohuonetta ja kylpyhuonekalusteita. Tapaamiset Janin ja Pekun kanssa olivat hyvin inspiroivia. Aika lensi siivillä kun syvennyimme yksityiskohtien miettimiseen.

Keittiö toimi pohjapiirustuksessa parhaiten u:n mallisena. Takaseinä haluttiin yhtenäiseksi koneseinäksi jossa kylmälaite, astianpesukone ja uuni integroitiin seinämään. Lisäksi saimme korotettua astianpesukoneen ergonomisesti ilman, että se häiritsee keittiön kauneutta.

Materiaaleiksi valittiin kotimainen mustaksi petsattu Puustellin koivuviiluovi TP47b49 sormiuralla. Työtaso on Superwhite kvartsia, johon ei imeydy vaikeatkaan tahrat kuten punaviini tai mausteet. Lisäksi taso kestää kuumuutta 1000c, joten sille voi huoletta laskea vaikka kuuman valurautapadan. Kvartsitasossa on altapäin kiinnitetty Blancon valkoinen Silgranit-allas. Hana on jännästi muotoiltu Oraksen Alessi.

imgp1659

imgp1642imgp1674

imgp1661

imgp1134

imgp1197

imgp1137

Niemekkeessä on 90 cm leveä induktiotaso ja tasosta ylös nouseva liesituuletin. Viinikaappi sijoitettiin ruokapöydän puolelle.

Välitilaan Jani ja Peku valitsivat Kaakelikeskuksen Carpet Vestige Naturel-laatan. Samaa laattaa käytettiin myös pukeutumishuoneen seinässä. Laatassa on erittäin mielenkiintoinen ominaisuus, se näyttää eri valoissa aivan eri väriseltä, joko siniseltä tai ruskealta.

imgp1121

imgp1116

imgp1113

imgp1107

Ruokailutilaan tehtiin senkki Puustellin keittiökaapeista. Sen päällä roikkuu Amp Lamp valaisimet, jotka on suunnitellut Simon Legald Norman Copenhagenille. Kupariputkikiinnityksen valaisimille valmisti Peku itse. Pienemmät kanavatyöt seinällä ovat Pekun lapsena tekemiä ja isoin on hänen mummonsa tekemä.

imgp1242

imgp1233

imgp1221

Olohuoneeseen muodostuu kaunis kokonaisuus turkoosin sävyisistä sohvista ja matosta. Seinällä Pekun äidin kotoa olevan vanhan lipaston päällä roikkuu voimakkaan turkoosin sävyinen taulu. Peku oli kerran ihastellut taulua taidemyymälässä. Seuraavana päivänä hän oli päättänyt mennä ostamaan taulun, mutta se olikin jo myyty. Yllätys oli suuri, kun hän sai sen lahjaksi hänen äidiltään ja lähisukulaisilta.

imgp1340

Olohuoneen sohva on Burhe’ns merkkinen ja hankittu Viemeröltä samoin kuin lasipöytä. Ruudullinen tuoli on pelastettu ystävättäreltä. Viherkasvin alla on Eero Aarnion Artekille suunnittelema Rocket-jakkara.

imgp1034

imgp1163

imgp1065

imgp1143

imgp1394

imgp1039

imgp1386

imgp1373

Lattiassa on 60 x 60 kokoista marmorikuvioista Inter Domus Bianco-laattaa.

imgp0982

Upean saunan ja pukeutumishuoneen laudepuut ja seinäpaneelit ovat Radiata-mäntyä. Näyttävä kokonaisuus on Janin suunnittelema ja Pekun toteuttama.

imgp1310

imgp1290

imgp1318

imgp1631

Eteisen konsolipöytä on ostettu Boknäsiltä ja Club Vintage Interiors-mallistoa. Pöydän päällä olevan ison peilin kehykset ovat myös Pekun itse tekemät. Ulko-ovi jatkaa kodin mustaa linjaa.

imgp1368

Ihana koti ja ihania ihmisiä! Toivottavasti meidät kutsutaan toistekin kylään!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *