Unelmakodin sisustus betonista ja pehmeistä materiaaleista

IMGP3990

Upea moderni kivitalo, jonka sisustuksessa yhdistyvät esille jätetty rakenteiden betoni sekä pehmeät lämpimät materiaalit.

Kävimme vierailemassa ystäviemme Niinan ja Ilkan luona. Heillä on vuoden vanha talo, jonka sisustus on aivan huikea.

Ehdoton katseenvangitsija kodissa on musta Bathysca Focus-takka. Takka on asennettu rohkeasti keskelle tilaa.

IMGP3993

Kiinnitys on katosta, eikä takka kosketa lainkaan lattiaa. Tämä on ensimmäisenä Suomessa asennettu Focus-takka. Takkaa pystyy kääntämään haluttuun suuntaan, jotta takkatulta voi ihailla mistä suunnasta tahansa, vaikkapa ruokaa valmistaessa.

IMGP4015

Valkoiset nahkarahit ovat Marokosta. Betonilattia luo täydellisen taustan valkoisille raheille.

IMGP4233

IMGP4078

Modernin kivitalon kantavaksi sisustusteemaksi Niina ja Ilkka valitsivat betonin. Seinäelementit jätettiin karhealle raakabetonille. Betonilattia käsiteltiin likaa hylkivällä pinnoitteella.

Seuraavassa postauksessa esittelemme myös heidän upean kylpyhuoneen, joka on kokonaan mikrosementillä tehty.

IMGP4008

IMGP4037

IMGP4067

IMGP4066

IMGP4061

IMGP4056

IMGP4053

Olohuoneen pöytä on teetetty pihlajasta Haukilahden veneveistämöllä Ilkan omien piirustusten mukaan. Samasta puusta löytyy eteisestä myös penkki.

IMGP4182

 Kokonaisuutta raikastavat ihanasti kiiltävän valkoinen keittiö ja valkoiset huonekalut.

IMGP4163

Pääsin tutustumaan mielenkiintoiseen rakennusprojektiin alusta alkaen heidän keittiösuunnittelijanaan. Kalusteovet ovat vetimettömät push-open mekanismilla ja hyvin korkeakiiltoiset. Työtasona oli aluksi ajatuksena massiivitammi, mutta muutos Super White kvartsitasoon oli lopputulosta katsellessa aivan oikea päätös. Kaikki kodinkoneet integroitiin kalusteisiin. Kodinkoneet ovat Siemens-merkkiset ja keittiö Puustellilta. Kylmälaitteiden kanssa keksin hyvän erikoisratkaisun avaamisen helpottamiseksi. Vedin upotettiin oven sivuun piiloon, joten oven saa lapsikin helposti vedettyä auki.

IMGP4158

IMGP4143

IMGP4137

Saarekkeeseen ei haluttu katossa olevaa liesituuletinta. Savon Bora-liesituuletin on integroitu induktiokeittotason keskelle. Käyttökokemukset ovat olleet erinomaiset, myös korkeiden kattiloiden höyryt imeytyvät tehokkaasti.

IMGP4134

Nanotekniikalla valmistettu työtaso on osoittautunut myös helppohoitoiseksi, koska siihen eivät imeydy tahrat. Lisäksi se kestää tuhat astetta lämpöä, joten kattilat voi huoletta laskea tasolle.

IMGP4152

Eteisen säilytyskomerot ovat selät vastakkain keittiön integroitujen kodinkoneiden kanssa ja muodostavat näyttävän elementin saarekkeen taakse.

IMGP4170

IMGP4118

Eteisessä viihtyy myrtti valkoisessa paperipussissa.

IMGP4239

Kysyttäessä Niina ja Ilkka eivät muuttaisi mitään, jos he rakentaisivat uudelleen.

IMGP4180

Rakennusaika oli kuitenkin haastavaa. Heillä oli juuri koulun aloittanut tytär sekä kaksospojat, jotka syntyivät huhtikuussa. Toukokuussa he saivat rakennusluvan. Pääsiäisenä oli muutto väliaikaiseen kotiin ja vuodenvaihteessa muutto uuteen kotiin.

IMGP4175

IMGP4176

Uudesta talosta tuli heidän unelmakotinsa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *