Puustellin vaalea keittiö

IMGP2720

Pidän siitä, että aamuaurinko paistaa keittiööni. Kesäaamuisin livahdan keittiön ovesta pihalle ison kahvikupin kanssa ennen muiden heräämistä. Istuskelen lämpimän seinustan vieressä ja kuuntelen linnunlaulua. Kun lapset heräävät, siirryn takaisin keittiöön tekemään aamupalaa.

Suunittelen työkseni keittiöitä ja tässä postauksessa esittelemme minun keittiöni.

Ruokaa laittaessa minusta on ihanaa, kun minulla on riittävästi laskutilaa ympärilläni. Pystyn tekemään monta eri ruokalajia yhtäaikaa kun kaikki on sopivasti käden ulottuvilla. Tilaakin keittiössäni on periaatteessa runsaasti, mutta kummasti kaapit aina täyttyvät.

IMGP2584

Ryhdyin suunnittelemaan keittiötä suunnilleen samoihin aikoihin kun tonttikin hankittiin. Keittiö on kotimaisen Puustellin. Ilmansuunta piti olla itä-eteläsuuntaan. Lisäsin myös terassille oven ja siirsin yhtä seinää jotta sain kaiken mitä tarvitsin unelmakeittiööni mahtumaan. Kulmittain olevista välitilaikkunoista näen mitä lapset touhuaa ulkona.

IMGP2683

Joskus nuorena olin vannonut, ettei minulle tule ikinä valkoista keittiötä. Mutta niin ne makumieltymykset muuttuvat. Aika valkoinen siitä sitten tuli, yhtä tummaa seinämää lukuunottamatta. Tumman seinämän ovet ovat koivuviilua.

IMGP2687

Välitilaan olin ajatellut lasia, mutta siihen tulikin aivan ihana laatta, josta olen pitänyt kovasti.

IMGP2822

IMGP2791 Kvartsitasolla on mukava leipoa ja sen saa helposti puhtaaksi.

IMGP2670

Halusin keittiööni tavallisen uunin lisäksi myös höyryuunin. Uunit ovat vierekkäin ergonomisella korkeudella. Mikro on piilotettuna tason alle, koska se olisi pilannut kokonaisvaikutelman.

Induktiokeittotasossa on tilaa viidelle kattilalle. Monesti on ollut yhtä aikaa uunit ja kaikki keittolevyt käytössä.IMGP2662

IMGP2686

IMGP2667

Jääkaapin ovessa on jääpalakone, jota on käytetty ahkerasti, erityisesti kesäaikaan.

IMGP2880

Keittiö jatkuu ulos. Ulkokeittiö sijoittuu heti terassille mentäessä. Pystyn hyvin vahtimaan grilliä ikkunasta samalla kun valmistan vaikka salaattia sisällä.

IMGP2715

Usean vuodenkaan jälkeen en muuttaisi keittiössäni mitään. Se on juuri näin hyvä.

2 thoughts on “Puustellin vaalea keittiö

    1. Nordic Atmosphere / Jessica

      Hei Nanna! Kuparinen valaisin on nimeltään Bazar ja se on hankittu Vepsäläiseltä. Oikeastaan minulla on niitä toinenkin, mutta se ei ole päässyt vielä paikoilleen. Keittiössä näkyvä valaisin on Clas Ohlsonilta. Olen ajatellut maalata metallikehikon kuparimaalilla.

      T: Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *