Luonnonmateriaalit olohuoneessa

IMGP6784

Olohuoneeni yhdistävä tekijä on erilaiset luonnonmateriaalit ja pinnat. Niitä on kertynyt vuosien varrella eri kaupungeista ja maista.

IMGP6825

IMGP6795

Swedesen Lamino-nojatuolen olen perinyt äidiltäni ruotsista. Se on vanha ja kulunut, mutta aito lampaantalja ja tuolin täydellinen istuinmukavuus sulkee istujan edelleen syliinsä. Olen monesti aikonut kunnostaa tuolin, mutta siihen liittyy liikaa hyviä muistoja ja tunteita, jotta voisin kajota siihen.

IMGP6887

Lamino-nojatuolta on valmistettu käsityönä Etelä-Ruotsissa jo vuodesta 1956 ja sen on suunnitellut Yngve Ekström.

IMGP6889

Toinen nojatuoli on valmistettu paperinarusta, jota on punottu teräslangan ympärille. Tämä legendaarinen Lloyd Loom- menetelmä on kehitetty jo 1917 ja punosta käytetään edelleen Vincent Sheppardin kalusteissa. Tässäkin tuolissa minua viehättää eri luonnonmateriaalit ja miltä ne tuntuvat kädellä siveltäessä. Nojatuolin päällä on harmaa lampaantalja ja Habitat -merkkinen huopa.

IMGP6750

Kävelen paljain jaloin kotona kesät talvet. Siksi mattokin piti valita kävelemällä paljain jaloin myymälässä eri mattojen päällä. Tämän jalkapohjatuntuma oli ylivoimainen. Linie Designin Artwork-matto on kudottu kas kummaa, lampaanvillasta.

IMGP6752

Sohvapöydällä oleva kulho on Anna Everlundin teos. Kylmän teräksen kosketus tuntuu jännittävältä kaiken rouhean, lämpimän ja pörröisen jälkeen.

IMGP6881

IMGP6896

Pienen lampun ikkunassa sytytän usein aamuisin tullessani alakertaan. Se ei häikäise liikaa ja siitä tulee mukava valo. Ostin sen jostain rautakaupasta. Yritän palauttaa nimeä ja paikkaa mieleeni. Joskus mitättömiltä tuntuvista hankinnoista voi tulla se puuttuva palanen sisustukseen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *