Parsa

IMGP5558

Parsa on yksi hienoimmista vihanneksista. Sen valmistuksessa kannattaa muistaa hellävaraisuus ja herkkyys. Parsaa voi kypsentää monella eri tavalla. Tärkeintä olisi, ettei kypsennä sitä ylikypsäksi, jolloin maku ja rakenne alkavat kärsimään. Parsasato on parhaimmillaan keväällä ja kesällä. Silloin kaupoista löytyy myös kotimaista parsaa.

Höyrytetty tai keitetty parsa

2 henk.

500 g tuoretta parsaa

Kiehuvaa vettä

1/2 tl suolaa

Leikkaa parsoista muutama sentti pois juuresta ja kuori parsat muutaman sentin nupun alapuolelta juurta kohden. Yläpäässä kuori on sen verran pehmeää, ettei sitä tarvitse kuoria.

Jos sinulla on parsakattila, keitä parsoja nuppuosa ylöspäin miedosti suolatussa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Vettä kattilassa hieman alle puoliväliin asti parsan vartta.

Höyrykattilassa tai höyryuunissa parsat kypsyvät 5 – 8 minuutissa riippuen parsan paksuudesta. Jos parsat eivät mahdu kokonaisina höyrykattilaasi, voit leikata parsat niin, että juuriosa jää hieman nuppupuolta lyhyemmäksi. Laita ensin juuripuolet 3 minuutiksi höyrykattilaan ja lisää sitten nuppupuolet päälle 3 minuutiksi tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.

Minusta sopiva kypsyys parsassa on silloin, kun se edelleen pysyy vaaka-asennossa haarukassa suorana.

Voit tarjota parsat voisulan tai hollandaisekastikkeen kanssa.

IMGP5573

IMGP5543

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *