Pannacotta valkosuklaasta

IMGP1132

 Mitä useampi jälkiruokavaihtoehto ruuan jälkeen, sen parempi mielestäni.Päätin tehdä Tiramisun lisäksi Pannacottaa Italialaiseen iltaamme.

Olen tilannut monesti ravintolassa jälkiruuaksi pannacottaa, mutta en ollut tehnyt sitä aikaisemmin itse. Suosittelen kokeilemaan, resepti on helppo ja niin herkullista että vie kielen mennessään!

IMGP1126

Tämä perinteinen kermavanukas on kotoisin myös Piemonten alueelta Italiasta. Sitä maustetaan usein vaniljalla, rommilla tai liköörillä ja tarjoillaan marjakastikkeen kanssa. Minä tarjoilin vanukkaan itse tekemäni mansikkahillon kanssa jota olin valmistanut laskiaispullia varten edellisellä viikolla.

Pannacotta
6 – 8 hlö

4 liivatelehteä
3 dl maitoa
4,5 dl kuohukermaa
150 g Valkosuklaata
1 1/2 rkl sokeria
1/2 vaniljatangon sisus

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan viideksi minuutiksi.
Katkaise vaniljatanko kahtia ja leikkaa toinen puolikas pituussuunnassa halki. Raaputa veitsen lappeella siemenet kattilaan maidon ja kerman kanssa. Kiehauta seos ja ota pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sokeri. Anna suklaan sulaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota seokseen. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä välillä sekoitellen.

Annostele kermaseos tarjoilulaseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään 4 tunniksi.

IMGP1114

Mansikkahillon voit valmistaa jo edellisenäkin päivänä tai yhtä aikaa pannacotan kanssa. Voit katsoa reseptin laskiaispullaohjeesta.

IMGP1109

Pannacotat voit valmistaa ennakkoon jääkaappiin jo juhlia edeltävänäkin päivänä.

Voit käyttää myös vaniljatangon kuoren hyväksi. Työnnä se sokerin joukkoon, siitä irtoaa ihanasti aromeja sokerin joukkoon. Voit myös kuivattaa kuoren ja jauhaa sen sokerin kanssa monitoimikoneessa vaniljatomusokeriksi.

IMGP1135

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *