Caesarsalaatti

IMGP1515

Caesarsalaatti on aina kuulunut lempiruokiini. Itse resepti ei ole Roomasta, kuten nimestä ehkä saattaisi päätellä. Sen on kehittänyt italialaissiirtolainen ravintoloitsija Caesar Cardini, jolla oli ravintoloita Mexicossa ja Yhdysvalloissa viime vuosisadan alkupuoliskolla. Hänen tyttärensä muistelmien mukaan isä kehitti reseptin 1924 itsenäisyyspäivän juhlinnan jälkeen. Ruokakomero oli tyhjentynyt ja hänen piti keksiä jotain saatavilla olevista raaka-aineista. Myös lukuisat hänen työntekijöistään ovat jälkeenpäin ilmoittautuneet reseptin keksijäksi.

Kastikereseptistä on nykyään lukuisia eri versioita. Tämän reseptin valmistukseen riittää sauvasekoitin ja se on erittäin helppo. Kastike säilyy jääkaapissa viikon.

IMGP1501

Salaattina käytetään romaine-salaattia caesarsalaatissa. Lisäksi tarjoillaan valkosipuli-oliiviöljyssä paistettuja leipäkuutioita ja parmesanlastuja. Jos salaatista halutaan ruokaisampi, lisäkkeeksi sopii hyvin kana, katkaravut tai rapeaksi paistettu pekoni.

Caesarsalaatti

Romainesalaattia
Parmesaanilastuja
Valkosipulin kynsi

1/2 tlk. anjovista
2 1/2 dl aitoa täysmajoneesia
2 rkl. sitruunan puristettua mehua
2 tl worchesterkastiketta
mustapippurirouhetta

Huuhtele salaatti ja leikkaa paksut lehtiruodot tarvittaessa pois. Ravistele kuivaksi. Leikkaa tai revi sopiviksi paloiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.

Leikkaa valkosipuli puoliksi. Hiero valkosipulilla tarjoilukulhon sisäpuolta. Sekoista haluamasi määrä kastiketta salaatin joukkoon. Jos sitä jää yli, säilytä se jääkaapissa ja käytä viikon sisällä. Asettele salaatinlehdet tarjoilukulhoon ja asettele päällimmäiseksi parmesanlastuja ja halutessasi krutonkeja.

IMGP1511

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *