Banaani Cupcake

IMGP2427

Gluteeniton Banaani muffinssi

Kun ilmoitimme pitävämme Cupcake-baarin ravintolapäivänä, tuli ihmisiltä pyyntö, että myyntiin tulisi myös gluteeniton muffinssi. Päätimme valmistaa siitä niin herkullisen, ettei sitä erottaisi tavallisista kuppikakuista. Ja siitä tulikin ehkä jopa herkullisempi.

Aloitin leipomisen pyyhkimällä kaikki pinnat puhtaaksi mahdollisesta tavallisesta jauhopölystä. Myös monitoimikoneen saranakohdat kannattaa käydä huolellisesti läpi, jottei sieltä pääse varisemaan tavallisia jauhoja taikinan joukkoon. Lisäksi avasin uuden sokeripakkauksen, koska en muistanut, olinko laittanut jauhoista mittalusikkaa pussiin edellisten leipomusten aikana. Voipakettikin olisi hyvä avata uusi, jottei sinne ole päässyt tavallisia jauhoja kun jauhot ovat edellisen kerran pöllynneet keittiössä.

Nämä varotoimenpiteet on pieniä asioita, joilla turvaat ystäväsi hyvinvoinnin jos hän sairastaa keliakiaa.

IMGP2408

Banaani cupcake

12 kpl

1 dl Sokeria
100 g Pehmeää voita
1 kpl Muna
2 kpl Kypsää banaania soseutettuna
3 dl Gluteenitonta jauhoseosta
2 tl Vaniljasokeria
2 tl Leivinjauhetta
1 dl Maitoa

Vaahtota voi ja sokeri keskenään. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Soseuta kypsät banaanit ja vatkaa seoksen joukkoon. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe tasaisesti keskenään. Kaada vuorotellen maitoa ja jauhoseosta taikinan joukkoon ja sekoita kunnes taikina on sileää.

IMGP2411

Jaa taikina 12 muffinssivuokaan ja paista 200 asteessa 15 – 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, ovat muffinssit valmiita. Ota uunista ja jäähdytä hyvin.

Pursota päälle sitruuna-mascarponekuorrutetta, jonka ohjeen löydäät sitruuna cupcaken ohjeesta tästä linkistä.

IMGP2423

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *