Appelsiini-inkivääri Smoothie

IMGP6583

Tässä smoothiereseptissä inkivääri on pääosassa. Muiden hedelmien tarkoitus on korostaa inkiväärin hyvää makua ja lisätä juoman c-vitamiinipitoisuutta.

Inkivääri on luonnon teholääke, joka toisaalta edesauttaa vastustuskykyä ja toisaalta edistää tervehtymistä. Sen kerrotaan myös parantavan verenkiertoa. Lisäksi inkiväärille on löydetty käyttöä astman ja allergioiden hoidossa.

Smoothie

2 cm palanen inkivääriä

2 appelsiinia

½ greippiä

1 banaani

1 kypsä mango

Itselläni on pakastimessa aina smoothieta varten banaania ja mangoa. Itse pakastetut hedelmät ovat yleensä paljon maukkaampia kuin kaupan valmiit pakasteet. Jos sinulla ei satu olemaan pakastettuna jompaakumpaa voit lisätä mukaan jäitä, jotta saat smoothiesta kylmän.

Jos 2 cm:n palanen tuntuu liian tuliselta, voi inkivääriä laittaa vähemmän. Tarkoitus olisi kuitenkin, että inkivääri maistuu ja tuntuu.

Kuori inkivääri ja paloittele pieniksi. Purista appelsiineista ja greipistä mehut. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen.

Smoothie on ihanan raikas ja pehmeän voimakas. Mango tuo ripauksen makeutta mukaan. Voit koristella smoothien mintun lehdillä ja pureskella niitä samalla kun nautit smoothien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *